Trillingsmonitoring

Hei-activiteiten veroorzaken trillingen. Met onze trillingsmonitoring verrichten wij metingen om schade te voorkomen en te vermijden. Het hangt van de complexiteit van een bepaald heiproject af of dit een bemande of onbemande meting wordt. Door de grenswaardes te bewaken worden alle SBR meet- en beoordelingsrichtlijnen gehanteerd voor de juiste interpretatie van alle meetresultaten, welke uiteindelijk in een rapportage zullen worden verwerkt.

Waarom trillingsmonitoring?

Onze trillingsmeters die de trillingsmonitoring uitvoeren zijn niet alleen noodzakelijk om te registreren, maar ook indien nodig te alarmeren wanneer de trillingsnormen worden overschreden. Bij grotere bouwprojecten zijn de trillingsmetingen wettelijk verplicht. Dit ter voorkoming van het toebrengen van schade aan gebouwen die zich in de directe omgeving van de heiwerkzaamheden bevinden.

Trillingsmonitoring voor het maken van een prognose

Trillingsmonitoring kan ook ingezet worden voor een toekomstig bouwproject. Door middel van een uitgebreide database waarin alle trillingsmetingen zijn opgenomen, kunnen we precies bepalen welke factoren van invloed zijn met betrekking tot de maximaal toegestane trillingsoverlast voor de directe omgeving. Met deze trillingsprognose kunnen wij desgewenst een volwaardig monitoringsplan ontwikkelen, inclusief een plan voor de te verrichte trillingsmetingen.

Conclusies en advies

Dankzij de nauwkeurige signalering via trillingsmonitoring kunnen wij onze opdrachtgever gericht en praktisch adviseren over het reduceren van optredende trillingen. Naast de geregistreerde trillingen en meetopstellingen kunnen ook bepaalde conclusies en eventuele bijzonderheden uitgebreid verwerkt worden in onze overzichtelijke rapportage. Wilt u meer weten, staan wij u graag te woord.

Overzicht diensten
Werkgebied
Heel Nederland: Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht, Noord-Brabant, Zeeland, Limburg, Flevoland, Drenthe, Gelderland, Overijssel, Friesland, Groningen Vrienden